Make IT Work - omscholen tot ICT'er

Miniatuurvoorbeeld

Volgens de cijfers van de Amsterdam Economic Board staan er op dit moment zo'n 12.000 ICT vacatures in Amsterdam open. Dit is natuurlijk niet alleen het geval in Amsterdam. Dit tekort is overal voelbaar: vele vacatures en werving van personeel in het buitenland. Tegelijkertijd is de werkloosheid hoog en met name onder (jong) hoogopgeleiden is die de laatste tijd hoger. Doel van het omscholingsproject is de mismatch op de huidige arbeidsmarkt aan te pakken. Inspelen op de urgente vraag van werkgevers. Make IT Work is één van de maatregelen om deze mismatch aan te pakken. De Hogeschool van Amsterdam is uitvoerder van dit project. 

Om de hoogopgeleide talenten zonder specifieke IT-achtergrond om te scholen naar een IT-functie op HBO-niveau heeft het onderwijs samen met de aangesloten werkgevers een uniek opleidingstraject ontwikkeld: Make IT Work. Binnen het onderwijsprogramma is er aandacht voor ontwikkeling van IT-kennis en –vaardigheden op het gebied van Software Engineering, Cyber Security en Business Analytics. Het traject van Make IT Work duur 11 maanden (4 maanden fulltime opleiding, 1 inwerkmaand bij de werkgever en hierna een arbeidscontract voor minimaal 6 maanden voor 32 uur per week met 1 terugkomdag naar de HVA).

Finalist is één van de werkgevers van dit project. Op dit moment zijn er al 4 mensen zich aan het omscholen om daarna bij Finalist aan de slag te kunnen. Wij gunnen nog veel meer mensen deze kans, dus kom vooral langs bij ons op de werkgeversmarkt van woensdag 19 december. Deze werkgeversmarkt draait om de omscholingsrichtingen Business Analytics en Software Engineering en wordt aangeboden door de Hogeschool van Amsterdam (HvA).

Meer weten over deze kans? Luister dan deze podcast of neem contact op met Harald Agterhuis via 06 183 21 500

  • Vacature JavA EAI Architect

    Je komt vanuit de techniek (java) en hebt je ontwikkeld tot een Architect die strategisch de lijnen weet uit te zetten. Je interacteert met onze Development Teams, Project Managers en met onze eindklanten. Je bezit een 'getting things done'-mentaliteit en weet onze Mensgerichte Aanpak te koppelen aan een goed eindresultaat. Herkenbaar? 

    Vast dienstverband
    Rotterdam