Make IT Work - omscholen tot ICT'er

Miniatuurvoorbeeld

Volgens de cijfers van de Amsterdam Economic Board staan er op dit moment zo'n 12.000 ICT vacatures in Amsterdam open. Dit is natuurlijk niet alleen het geval in Amsterdam. Dit tekort is overal voelbaar: vele vacatures en werving van personeel in het buitenland. Tegelijkertijd is de werkloosheid hoog en met name onder (jong) hoogopgeleiden is die de laatste tijd hoger. Doel van het omscholingsproject is de mismatch op de huidige arbeidsmarkt aan te pakken. Inspelen op de urgente vraag van werkgevers. Make IT Work is één van de maatregelen om deze mismatch aan te pakken. De Hogeschool van Amsterdam is uitvoerder van dit project. 

Om de hoogopgeleide talenten zonder specifieke IT-achtergrond om te scholen naar een IT-functie op HBO-niveau heeft het onderwijs samen met de aangesloten werkgevers een uniek opleidingstraject ontwikkeld: Make IT Work. Binnen het onderwijsprogramma is er aandacht voor ontwikkeling van IT-kennis en –vaardigheden op het gebied van Software Engineering, Cyber Security en Business Analytics. Het traject van Make IT Work duur 11 maanden (4 maanden fulltime opleiding, 1 inwerkmaand bij de werkgever en hierna een arbeidscontract voor minimaal 6 maanden voor 32 uur per week met 1 terugkomdag naar de HVA).

Finalist is één van de werkgevers van dit project. Op dit moment zijn er al 4 mensen zich aan het omscholen om daarna bij Finalist aan de slag te kunnen. Wij gunnen nog veel meer mensen deze kans, dus kom vooral langs bij ons op de werkgeversmarkt van woensdag 19 december. Deze werkgeversmarkt draait om de omscholingsrichtingen Business Analytics en Software Engineering en wordt aangeboden door de Hogeschool van Amsterdam (HvA).

Meer weten over deze kans? Luister dan deze podcast of neem contact op met Harald Agterhuis via 06 183 21 500

 • Open sollicitatie

  Wil jij bij Finalist werken, maar vind je geen vacatures die aansluiten bij jouw rol? Wij zijn altijd op zoek naar de beste spelers die bij willen dragen aan maatschappelijk relevante IT. Finalist is voor de vierde keer op rij door Emerce 100 benoemd tot #1 Full-service Digital Agency. Help jij ons met jouw talent betere digitale ervaringen te creëren voor zorg, woningcorporaties, onderwijs, media en non-profit? Solliciteer dan op deze open sollicitatie en voor je het weet hebben we een match. 

  Onbepaalde tijd, vast dienstverband
  Rotterdam Maarssen
 • Vacature Liferay developer

  Mooie uitdagingen en jezelf blijven ontwikkelen? Liferay developers: kom erbij. De ruimte krijgen om beter te worden in wat je doet, een fijne werkomgeving en aandacht voor jou en het leven buiten het werk. Wij geloven dat deze elementen heel belangrijk zijn voor het ervaren van werkgeluk en dat ze zowel jouw als ons succes bepalen. 

  Onbepaalde tijd, vast dienstverband
  Rotterdam