Finalist sponsor en spreker op Drupaljam XL 2019

Drupaljam

Afgelopen donderdag en vrijdag vond het jaarlijkse event Drupaljam plaats. Ooit begonnen als goedbedoeld initiatief met 30 man, laptops en pizza’s is het evenement inmiddels uitgegroeid tot een begrip in de Nederlandse Drupalcommunity met circa 500 bezoekers en vooraanstaande sprekers. Bovendien was er dit jaar een splitsing tussen een Business Day, meer voor opdrachtgevers en een Community Day, voor developers. Op de business Day was ook een goede 200 man aanwezig. Drupaljam was om deze reden omgedoopt tot DrupaljamXL.

Finalist was op beide dagen van de partij, mede omdat we ons voor het zesde opeenvolgende jaar als sponsor hebben gekoppeld aan Drupaljam. Op beide dagen hebben sessies mogen verzorgen. Jasper van Schelven belichtte de Digitale Werkomgeving: een samenwerkomgeving voor onderwijsorganisaties, zoals hogescholen en universiteiten. 

Op de Community Day heeft Wouter Immerzeel deze sessie verzorgd. Hier was de sessie wat meer technisch geladen. We lieten met trots onze oplossiongen zien voor onder meer Grafisch Lyceum Utrecht (een elektronische leeromgeving met inleverloket) en Dubbelklik (e-learning platform voor praktijkwerk). 

Later op de middag was er nog een talk van iemand uit ons team. Valerie Valkenburg ging in op diversity binnen Drupal, of eigenlijk IT in het algemeen. Daarbij vooral gericht op verschil tussen mannen en vrouwen qua aantallen en salarismogelijkheden. Leuk was dat er via de smartphone gereageerd kon worden op stellingen. Dit maakte gelijk interessante discussies los. Wordt zeker vervolgd, want ook na de sessie dienden zich geïnteresseerden aan die meer willen met dit actuele onderwerp binnen de Drupalcommunity.

Natuurlijk waren er ook interessante sessies van andere sprekers, onder meer over headless CMS met Gatsby, de staat van Drupal 9, media in Drupal en Layout Builder. Het was lastig kiezen, omdat er veel parallel geprogrammeerd was. Gelukkig waren we traditioneel weer met ons hele team aanwezig, zodat we goed konden spreiden. 

Na een dag leren en ontmoeten was het tijd voor de pubquiz. Een leuke afsluiter van een geslaagde editie van Drupaljam.

Valerie brengt een goede discussie op gang
Valerie brengt een goede discussie op gang tijdens haar sessie "Waar blijven de vrouwen?"
Jasper van Schelven over de Digitale Werkomgeving
Jasper van Schelven over de Digitale Werkomgeving